lauantai 16. tammikuuta 2021

Kristuksen morsian (Osa 2) - ja pedolla ratsastava portto

 

Kristuksen morsiamen vastakohta: pedolla ratsastava portto


Edellisessä osassa kirjoitin Kristuksen morsiamesta ja jatkan siitä tässäkin, mutta hieman eri näkökulmasta. Korostan, että tämä on hyvin erilainen kirjoitus kuin ensimmäinen osa ja monessa mielessä haastavampi ja synkempi (sekä pidemmäksi venähtänyt). Silti epätoivoa en ala ikinä lietsomaan blogissani, koska silloin tekisin Jumalan tahdon vastaisesti. Jumala on Raamatun profeetallisella sanallaan raottanut suuressa armossaan usvaista tulevaisuutta ja sen synkkien vaiheiden keskeltä paistaa kaikkein ihanin  mahdollinen päämäärä. Synkkyyteen, kauhuun ja epätoivoon ei ole aihetta.

Yritän kartoittaa tiettyjä lopunajan vaaranmerkkejä ja varoittaa eksytyksestä mitä Kristuksen morsian eli seurakunta kohtaa ja tulee kohtaamaan.  Saatana tekee nimittäin kaikkensa, että Karitsan häät peruuntuisivat, tai että siinä olisi mahdollisimman vähän vieraita. Siksi se yrittää monesta suunnasta riivaja-armeijansa avulla saada morsiamensa lankeamaan, pettämään sulhastaan ja purkamaan kihlauksen. Saatana on hävinnyt taistelun. Se tapahtui jo Golgatalla, kun hän menetti ihmisen valtansa pitää ihmiset kuoleman alaisina ja syyttää ihmistä synnistä. Se syöstiin alas taivaasta. Nyt hän kuljeksii siellä täällä ja yrittää vetää ihmissieluja monin kepulikonstein lankeemukseen ja hylkäämään sen pelastuksen joka on Kristuksessa. On siis perusteltua avata tiettyjä palasia sielunvihollisen strategiasta, sillä tietoa niistä Raamattukin meille antaa. Jumala on suuressa armossa antanut Kaikkivaltiaana ja Kaikkitietävänä omaa paljastavaa sanaansa, joka tuo myös pimeyden työt valoon ja paljastaa eksytyksen.

Moni on välillä miettinyt: Miksi Raamattu sisältää niin paljon sotia, väkivaltaa ja ylipäätänsä synkkiä jakeita? Vastaus on selvä ainakin itselleni: Raamattu kertoo tästä maailmasta. Se ei ole idealistista lässytystä vaan todellinen kuvaus syntiinlangenneesta ja ajoittain pahastikin Paholaisen pillin mukaan tanssivasta maailmasta. Mutta ei se synkäksi suureksi kertomukseksi jää. Se nimittäin kertoo myös sen ainoan mahdollisen tien pois synnistä ja kuolemasta ja Paholaisen vallasta eli Jeesuskesta Kristuksesta. Jumalan armo Kristuksessa on Raamatun keskeisin sanoma.

Mikä on portto? 


Kristuksen morsiamen vastakohta on portto. Sana- portto, on nykykielellä ilmasituna "huora". Ilmestyskirjassa on symbolinen kuvaus luvussa 17. Siinä portto ratsastaa pedolla, jolla on seitsemän päätä ja kymmenen sarvea. Mitä portto tarkoittaa Raamatullisessa ja seurakunnallisessa yhteydessä?  

Profeetta Hoosea sai Jumalalta käsittämättömältä tuntuvan käskyn: Ottaa portto vaimokseen. Tätä on tulkittu esim. siten, että Jumala halusi viestittää Hoosealle miltä Hänestä itsestä, Jumalasta, tuntui. Israel, Hänen rakkaansa, on harjoittanut haureutta epäjumalia palvomalla. Siitä huolimatta Hän rakastaa kansaansa, mutta ei voi olla oikamielisyydessään vihastumatta kansaansa ja rankaisemaan sitä. Se on ikäänkuin olisi aviosssa porton kanssa. Haureus Jumalan suhteen on siis Raamatussa yhteydessä epäjumalanpalvelukseen. Siinä missä Kristuksen morsian palvelee lähimmäistään keskinäisessä rakkaudessa ja odottaa sulhasensa paluuta, käyttää portto aikansa maailman mahtavien kanssa irstailuun. Tämä on niinkuin Laodikean seurakunta Ilmestyskirjan luvussa 3: Se on rikas, mutta todellisuudessa köyhä. Ilman paluuta Jumalan luokse ja katumusta ovat porttoon eksyneet jäsenet tuomion alla.  Luvussa 18 onkin kehotus lähteä pois hänestä ja kehotus koskee Jumalan kansaa, jottei tämä tulisi osallisiksi Hänen synneistään.  

Edellämainituissa hieman vaikeatulkintaisissa Ilmestyskirjan 17 ja 18 luvussa puhutaan siis sekä Kristuksen tosiuskovia vainoavasta petovallasta että portosta, joka ratsastaa sillä.  Tätä porttoa kutsutaan "Babyloniksi, kaikkien iljetysten äidiksi." Mitä tämä tarkoittaa? Miten Babylon tähän liittyy? Yksi tulkintamalli (johon itsekin nojaan) lähtee seuraavasta: Uskonnollisen haureuden alkujuuri on peräisin muinaisesta Babylonista. Tämä henki, joka sieltä on lähtöisin, on elänyt vuosisatojen aikana eri muodoissaan eri kulttuureissa.ja saanut muotoja eri uskonnoissa. Raamatun alkuluvut kertovat tästä ensimmäisestä yrityksestä rakentaa taivaita tavoitteleva uskonto. Toiset tulkitsijat painottavat enemmän sitä, että  Babylonia voi tarkoittaa peitenimeä Roomalle. Itse ajattelen että näissä luvuissa on monia kerroksia, joka on tyypillistä profeetalliselle sanalle. Jumala on sanassaan kertonut vähän muinaisesta Babyloniasta ja olisi oikeastaan aika lyhytnäköistä olla näkemättä tiettyjä yhtäläisyyksiä Babylonin porton ja pedon sekä muinaisen babylonintorni- tapauksen välillä.

Kysyn: Ovatko porton jäseniksi ryhtyneet jotenkin turmeltuneempia ja pahempia ihmisiä kuin Kristukseen uskovat? Eivät ole. Olemme kaikki luonnostamme pahoja synnin orjia ja tuomion alla. Kristuksen morsiamen jäsenet eroavat porton jäsenistä vain siinä, että heidät on puhdistettu Kristuksen verellä ja ovat näin Kristuksen omia.Tottakai uudestisyntymisen pesu vaikuttaa sitten elämässä tahtomista ja tekemistä hengen hyvinä hedelminä.  Missä ja keitä ovat morsiamen jäsenet ja porton jäsenet? Kristuksen seurakunta muodostaa näkymättömät rajat eikä se katso kirkkokuntia tai etnisiä kansanryhmiä tai kansallisvaltioiden rajoja. 

Porton henki vaikuttaa ihmistekoisessa uskonnollisuudessa. Valitettavasti kristillinen perinne ei ole suinkaan ollut immuuni tälle hengelle. Kysymys ei ole vain nykyaikaisesta liberaalista luopumuksesta tai äärikarismaattisesta eksytyksestä ja muista kristikunnan piirissä nykyaikana vaikuttavista eksytyksistä. Babylonian uskonnollinen tausta vaikutti Rooman valtakunnan pakanauskonnoissa. Kun kristinusko 300-luvulla tuli sallituksi ja sitten vallitsevaksi uskonnoksi, imi katolinen kirkko vaikutteita tästä hengestä. 

En tiedä onko lukija kuullut sellaisesta asiasta, että katolinen kirkko opettaa Neitsyt Marian olevan Taivaan Kuningatar? Tämä on eksytystä, jota ei Raamatusta löydä. Mutta mitä? Tämähän on suurimman kristillisen kirkkokunnan opetusta! Kuinka uskallan? Siitä enemmän seuraavan väliotsikon jälkeen... 



Mistä taivaan kuningattaressa ja Babylonissa on kysymys?


Katsotaanpa Jeremian puolelle jossa sanotaan näin: "Etkö näe mitä he tekevät Juudan kaupugeissa ja Jerusalemin kaduilla? Lapset kokoavat puita, isät sytyttävät tulen ja naiset alustavat taikinan. He valmistavat uhrileipiä taivaan kuningattarelle ja vuodattavat juomauhreja muille jumalille tuottaakseen minulle mielipahaa". (Jer. 7:17-18)

Jeremia eli 600- ja 500 luvuilla ekr. Jo silloin ja aikaisemminkin tunnettiin mystinen ja feminiininen jumalatarhahmo, joka mesopotamiassa tunnettiin Astartena. Tätä palvottiin taivaan kuningattarena. Jakeesta ilmenee kuten muuallakin Raamatussa, että muille jumalille eli epäjumalille uhraaminen on Herran edessä kauhistus. Tämä tilanne oli päässyt riistäytymästä käsiin luopummuksellisessa Israelissa, Herran omassa valitussa pappiskansassa. Tapahtuman irvokasta luonnetta lisännee vielä se, että palvontaa harrastettiin Jerusalemissa, jossa sijaitsi Herran temppeli, missä Herra itse oli kohdattavissa liittolupauksiensa mukaisesti. 

Raamattu puhuu myös siitä kuinka ainoa rukoiltava kohde on Pyhä Jumala, Isä, Poika ja Pyhä Henki. Varsinaisesti epäjumalat eivät ole todellisia. Uhratessaan epäjumalille ovat ihmiset kuitenkin yhteydessä riivaajahenkiin kuten Paavali ilmaisee: "Ei, vaan minkä pakanat uhraavat, sen he uhraavat riivaajille eivätkä Jumalalle, enkä minä tahdo teidän tulevan osallisiksi riivaajista." (1. Kor. 10:20)

Sen sijaan tie sen oikean ja elävän Jumalan luo on Jeesus Kristus, kuten hän itse voimatöillä ja kirjoitukset täyttämällä todisti konkreettisesti ja historiallisesti vaelluksensa aikana sekä kuolemallaan ja ylösnousemuksellaan: Minä olen tie totuus ja elämä.

Kun vedenpaisumuksen jälkeen (Masoreettisen tekstilaitoksen ja kreikkalaisen Septuaginta käännöksen sukuluettelojen eroavaisuuksien vuoksi ajankohdan ajoitus vaihtoehdot poikkeavat toisistaan: n. 2500-3500 ekr.) ihmiskunta aloitti elämänsä ja tehtävänsä lisääntyä ja täyttää maa käytännössä alusta. He levittäytyivät pitkin maata. Nooan pojista polveutui useita kansanheimoja. Genesis (1. Moos.) kertoo mitä tapahtui kun aikaa oli kulunut jonkin verran ja edelleen sangen pitkäikäinen ihmissuku oli taas kasvanut: "Koko maailmassa oli yksi kieli ja kaikki käyttivät samoja sanoja. Kun ihmiset lähtivät liikkeelle idästä, he löysivät tasangon Sinerin maasta ja asettuivat sinne asumaan. He sanoivat toisilleen: "Tulkaa tehkäämme tiiliä ja polttakaamme ne koviksi." Tiili oli heillä rakennuskivenä ja maapiki laastina. He sanoivat: "Rakentakaamme itsellemme kaupunki ja torni, jonka huippu ulottuu taivaaseen. Tehkäämme itsellemme nimi, ettemme hajaantuisi yli koko maan." (Kertomus jatkuu kuinka Jumala tuli katsomaan kaupunkia ja päätti sekoittaa kielet ja sen seurauksena babylonin väki hajaantui yli koko maan). (Koko kertomus: 1. Moos. 11:1-9)

No mutta eikös se elämä näin kuulukin  mennä? Ainaisen vaeltamisen sijaan varmasti  houkuttelee vähän "kaupungistua" ja tehdä vähän laadukkaampia taloja? Mikä tässä meni pieleen ja mikä tässä meni väärin, että kieletkin piti sekoittaa kuten teksti myöhemmin kertoo? 

Ensinnäkin Jumala käski levittäytyä lisääntyä ja täyttää koko maa. Sanotaanhan Apostolienkin teoissakin (Paavali), että Jumala on säätänyt asumisen rajat. (Apt. 17:26) Jumala kun näkee ihmisten syntisiin ja toisiaan pahaan ruokkiviin sydämiin ja tietää kansankielisesti ilmaistuna tämän lainalaisuuden: "joukossa tyhmyys tiivistyy". Nooan kanssa tehtyyn liittoon näet kuului käsky levittäytyä yli koko maan. Tämä Babylonin kaupunki oli vastoin Hänen hyvää tahtoaan. Tämä hanke suorastaan pyllisti suoraan Jumalan selkeälle käskylle, sanoivathan ihmiset: "Tehkäämme itsellemme nimi, ettemme hajaantuisi yli maan." He puhuivat yhdestä nimestä. He eivät antaneet kunniaa yhdelle Jumalan nimelle, jonka heidän esi-isänsä Nooa kyllä tunsi, vaan heille itselle. Tämä oli globalistinen ja häikäilemätön hanke, jonka tarkoitus oli yhdistää silloinen maailma samaan hulluun epäjumalanpalvelushankkeeseen. Kyse oli ensimmäisestä järjestäytyneestä pakanauskonnosta. Moni tutkija on sitä mieltä, että baabelin torni oli varhainen zikkurat torni, jossa palvottiin epäjumalia ja mm. aurinkoa. Tiedämme Paavalin sanojen perusteella että palvonnan kohteet oli käytännössä riivaajia. Taivaita tavoitteleva torni on muutenkin vastoin Kristuksessa tullutta evankeliumia. Kristus on se, joka laskeutui alas ja syntyi ihmiseksi ja tuli palvelemaan meitä. Uskonnollisuus, jonka juuret lähtevät Babyloniasta, pyrkivät tavoittelemaan taivaita ihmisen omilla ponnistuksilla.

Ei ole sattumaa, että ilmestyskirjan pedon yhteydessä (Ilm. 17-18) puhutaan suuresta Babylonista. Tämä Babylonin portto näet linkittyy petoon hätkähdyttävällä tavalla. Tämä Babylonin henki ja sen toteuttajat ottivat tavoitteekseen yhdistää muinaisessa maailmassa jumalattoman maailmanuskonnon alle kaikki silloiset kansat. Samoin tulee tekemään myös ilmestyskirjassa mainittu petovalta, jonka alle joutuvat kaikki kansat ja kielet.  Nytkin sikäli todellisten ongelmien eli koronan ja ilmastonmuutoksen varjolla ovat eliitin äänenpainot alkaneet kulkemaan kohti digitaalisen valvontateknologian ja kontrollin sisälläpitämää globaalia utopiaa, joka kattaa kaikki kansat. (Tästä lisää vielä tämän kevättalven aikana) Ei mitään uutta auringon alla, sanoi Saarnaaja. Uskonnon yhdisteleminen on yksi osa tätä. 

Jumalan tuomio portolle toteutuu yllättäen pedon kautta. (Ilm. 17:16-17) Pedon aikakausi on nämä ihmiskunnan historian viimeiset ja hirveimmät kolme ja puoli vuotta, (tai 42 kuukautta, Ilm. 13:5) jolloin ihmiskunta  eksytetään palvomaan antikristusta jumalana. (Raamatunkohtien kokonaisuus osoittaa että peto on sekä valta, että lopunaikojen historiallinen henkilö, joka tunnetaan myös antikristuksena = Kristuksen vastustaja).

Baabelin tornin niin sanottu hyvä vastatapahtuma löytyy Apostolien tekojen alusta. (Apt. 2:1-13) Pian Jeesuksen taivaaseenastumisen jälkeen tapahtuu helluntain ihme, Pyhän Hengen vuodatus. Kun Pyhä Henki vuodatettiin, puhuivat opetuslapset monilla eri kielillä. Hyvää yhdistymistä ja globalismia on se, joka rakentuu Kristuksen evankeliumille. Kristus yhdistää kaikki valittunsa, evankeliumin vastaanottajat yhdeksi ruumiiksi. Jeesus profetoi meille, että evankeliumi julistetaan kaikelle kansoille ennen loppua. Pelastuneita tuleekin olemaan epäilemättä kaikista kansoista kuten Ilmestyskirjakin kertoo siinä upeassa kohdassa, jossa Johannes näkee suuren valkopukuisen joukon. (Ilm. 7:9-17)

Palataan kuitenkin viellä Babyloniin: Mutta miten siis taivaan kuningatar tähän liittyy? Tässä joutuu vähän enemmän spekuloimaan. Raamattu ei näet kerro paljoa babylonin uskonnon vaiheista sen jälkeen kun kielet sekoitettiin ja kansat hajoitettiin. Babylon palaa kuvioihin vasta Juudan kuningaskunnan loppuvaiheessa. On kuitenkin pystytty havaitsemaan, että monet jumaluudet ja palvontamenot ovat tuon muinaisen Babylonin alueen sivilisaatioista peräisin. mm. taivaan kuningattaren Semiramisin palvonta. Joidenkin tietojen mukaan Semiramisin puoliso olisi ollut Nimrod, jota myös palvottiin muinaisessa Babylonissa. Nimrodista kerrotaan Raamatussa 1. Mooseksen kirjassa. (1. Moos 10:8-10) Häntä kutsutaan "ensimmäiseksi mahtimieheksi" ja "mahtavaksi metsästäjäksi Herran edessä". Nimrodin nimi tarkoitti "kapinaa", ja saattoi näin ollen olla eräänlainen antikristuksen prototyyppi. Hänen valtakuntaansa kerrotaan kuuluvan mm. Baabel Sinearin maassa. Hän oli siis todennäköisesti kuningas siinä kaupungissa, kun tornia rakennettiin. 

Babylonian uskonnollisuus olisi monimutkainen aihe ja myönnän ettei minulla ole aikaa ja energiaa siihen syvällisesti perehtyä. (Käytän sen mieluummin Jumalan Sanaan). Joka tapauksessa on varsin mielenkiintoista, että tämän taivaan kuningattaren (jonka juuret siis todennäköisesti sijoittuvat Babylonin tornin hallitsijan puolisoon) on havaittu putkahtelevan eri uskonnoissa ja eri nimillä ja se on mitä ilmeisimmin lähtöisin Babylonista. On tieteellisestikin tunnettu tosiasia (riippumatta tieteentekijöiden maailmankatsomuksesta), että ihmisten järjestäytyneiden siviilisaatioiden ensimmäiset muodot sijaitsivat juuri noilla alueilla. Voidaan siis varsin perustellusti sanoa, että hyvin monen uskonnollisuuden juuret, sellaisen, joka ei perustu Jumalan ilmoitukseen, on lähtöisin Babylonista.  Aikanaan tämän Babylonin uskonnollisuuden tietyt piirteet ovat päätyneet muinaiseen Roomaankin ja sitä kautta roomalais-katoliseen uskoon vuosisatojen kuluessa kristinuskon tullessa Rooman valtionuskonnoksi. Raamatusta et löydä opetusta Marian ikuisesta neitsyydestä (Maria sai Joosefin kanssa muita lapsia, Jeesuksen velipuolia) tai oppia rukouksien välittäjänä, tai rukoiltavana kohteena puhumattakaan siitä, että hän olisi joku Taivaan Kuningatar! Kyseessä on eksytys!

Varoitan toisestakin eksytyksestä, joka on sekin hyvin harmillinen ilmiö, mutta tulee eri suunnasta. Olen huomannut internetin maailmassa, että moni kristitty, joilla on ilmeisen vilpitön halu palata kristinuskon juutalaisille alkujuurille suhtautuvat kielteisesti kaikkeen sellaiseen varhaiskirkon opetukseen ja sanastoon jota ei sellaisenaan löydy Raamatusta. Otan esimerkin: Pyhä kolminaisuus. On totta, että sana kolminaisuus ei esiinny Raamatussa, mutta kyseiseen sanaan liittyvä oppi on täysin Raamatullinen ja olennainen osa pelastuskysymyksiä (Kristuksen jumaluus esim.). Babylonin uskonnosta on oltu löytävinään joitakin kolminaisuusyhdistelmiä ja sitten väitetty, että kristinusko olisi omaksunut sen sieltä. Tällaisesta ajattelusta on lyhyt matka esim. jehovantodistajuuteen ja toisaalta myös koko kristinuskon epäilemiseen ja ateistiseen uskonnollisen evoluution teoriaan. Kuten näemme voi eksytys tulla monesta suunnasta. Saatana on valitettavan aktiivinen. Hän vääristelee kaikkea Jumalan luomaa. Ja vaikka siis jostain muusta uskonnosta löyisikin jotain kolminaisuuden tekeleitä, se vain osoittaa kuka on vääristelyn takana. Sielunvihollinen ei luo uutta todellisuutta vaan vääristelee Jumalan todellisuutta. Yksi konkreettinen kolminaisuus-pohjainen vääristymä on löydettävissä Ilmestyskirjassa. Siellä Saatana itse ja peto sekä väärä profeetta muodostavat "epäpyhän allianssin" (jonkun saarnaajan käyttämä nimitys).

Yksi nyrkkisääntö näitä hämmentäviä eksytyksiä vastaan on katsoa Raamattua, Jumalan erehtymätöntä Sanaa. Näemme Raamatusta selkeästi, että Jumala ilmaisee itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Tämä tulee kristallinkirkkaasti esiin niin monessa Raamatunkohdassa. Pojan, Jeesuksen Jumaluus on pelastuskysymys kuten osoitan myöhemmässä alaluvussa. Sen sijaan Taivaan Kuningatarta ei löydy Raamatusta kuin Jeremian kirjasta  ja sillä ei ole mitään tekemistä autuaan Vapahtajamme äidin Marian kanssa. Taas tulee vastaan se luovuttamaton mittanuora, Jumalan Sana. Toinen ääripää väittää että kirkon perinne on kaikki jumalallista. Toinen ääripää väittää että lähes kaikki Raamatustakin johdetut opinkohdat ovat peräisin jostain pakanuudesta. Tässä asiassa on tarpeen katsoa rukoillen Raamattuun. Uskonpuhdistuksen idean  on oltava tänäkin päivänä elossa. Eli pidämme sen, mikä Raamatusta tulee kirkkaasti esille ja jätämme perinteen sellaiset osat, jotka ovat ristiriidassa Raamatun kanssa. Siksi esim. luterilaisessa kirkossa Marialla on se rooli, mikä hänelle kuuluukin. Hän on autuas vapahtajamme äiti, ei kuningatar tai rukousten välittäjä.





Onko portto katolinen kirkko?


On mielenkiintoista, että vanhassa protestanttisessa käsityksessä rooman katolinen kirkko on petovalta ja sen paavi on itse antikristus. Itse näen, että Rooman paaviudesta voi hyvinkin nousta tämä antikristuksen hengellinen aisapari eli babylonin hengessä toimiva väärä profeetta, joka ohjaa koko langenneen maailman palvomaan petoa ja sen myötä Saatanaa. (Tästä enemmän joskus toiste. Nyt tähän syventyminen olisi sivupolku). Historian aikana katolinen kirkko on syyllistynyt toisinajattelevien uskovien vainoon. Se on tehnyt ristiretkiä ja toteuttanut inkvisitioita ja teloittanut kerettiläisinä pitämiään ahkerasti. Rooman Paavi on ollut ajoittain hengellisen auktoriteetin lisäksi myös sotilaallinen johtaja. Edellisen valossa voidaan nähdä tiettyjä yhtymäkohtia varsin vaikeatulkintaisesta Ilmestyskirjan osiosta., Esim. Ilm 17 jakeessa 2 mainitaan porton harjoittavan haureutta "maan kuninkaiden kanssa" ja luvussa 18:"Sinusta löydettiin profeettojen ja pyhien veri ja kaikien maan päällä surmattujen veri." Joidenkin arvioiden mukaan Katolinen kirkko olisi aiheuttanut jopa monien kymmenien miljoonien kuolemia historiansa aikana. Mutta otetaan huomioon tämäkin: kristittyjen surmaamisessa ovat sittemmin kunnostautuneet islam ja kammottavat ääri-ideologiat (natsismi, kommunismi). 

En tee siis edellisenkään valossa itse niin rohkeaa johtopäätöstä, että Rooman katolinen kirkko olisi pelkästään tämä portto, vaikka sen henki onkin siinä vaikuttanut, milloin enemmän, milloin vähemmän. Katolisten joukossa on nimittäin uudestisyntyneitä uskovia niinkuin muissakin tunnustuskunnissa. Katolinen kirkko on myös historian aikana tehnyt hyvääkin hedelmää ja vienyt monia inhimillisesti hyviä asioita eteenpäin kuten tiedettä ja koulutusta. Näen asian hengellisemmin. Asia on sama porton kohdalla kuin Kristuksen morsiamen kohdalla. Kristuksen morsian koostuu uskovista, sydämeltään uudestisyntyneistä uskovista. Tämän todellisen ruumiin rajat tietää vain Herra. Ihmistä on kielletty tuomitsemasta ja määrittelemästä niiden ihmisten sieluntilaa, jotka ovat pelastuksen ulkopuolella. Tämä tuomitsemisen kielto ei tarkoita, että vaikenemme jumalattomuudesta ja luopumuksesta vaan, että vältämme yksittäisten ihmisten iankaikkisuuskohtaloiden arvioimisen Kaikkivaltiaalle Jumalalle. 

Opettajien/pastoreiden/evankelistojen hedelmiä tulee  arvioida ja koetella. Morsiamen asennetta löytyy monista kirkkokunnista ympäri maailmaa. Samoin porttouden henki vaikuttaa monissa eri suuntauksissa. Petollinen taivaan kuningatar voi olla kuitenkin se yhteinen tekijä joka kokoaa tätä porttouskontoa yhteen. (Edellinen arvio esiintyy monilla muillakin aikainmerkkien seuraajilla, eikä siis ole minun keksintöäni.)

On varsin erikoinen ilmiö, että katolisen kirkon piirissä on jo vuosikymmenten ajan todettu tietynlaista Marian ilmestys buumia. On ollut hetkiä ja tilanteita jolloin tuhannet ovat nähneet samoja näkyjä. Näitä on vaikea skeptikon selittää pois. Egyptissä, Zeitoungin kaupungissa yksi ilmestys saatiin jopa filmille. Erikoista on se, että myös muslimit ovat olleet näitä näkemässä. Koraanissakin Marialla on nimittäin roolinsa. Myös idänuskonnot voivat olla tämän kultin vastaanottajia. Feminiininen jumalatar on monille heistäkin tuttu. New age edistää kovastikin babylonin uskontoa. Myös syvästi ekologiset ihmisetkin (en puhu heistä, jotka ovat vain vilpittömän terveellä tavalla huolestuneita ympäristöstä) puhuvat feminiinisestä jumaluudesta Äiti Maasta, jota kaikkien olisi yhdistyttävä suojelemaan. Aika näyttää, tuleeko tämä taivaan kuningatar olemaan enemmän tai vähemmän ratkaisevassa roolissa Babylonin porttouskonnon elpymisessä. Tämä on mahdollista. Moni on nimittäin saanut tältä vale-Marialta myös sanomia ja ne ovat hyvin monesti liittyneet yhteyteen, joka ympäröisi koko maailman. Aikanaan langennut maailma yhdistyy petovallan alle.

Kuten aiemmin sanottu: salaperäisesti ilmestyvällä kuningatarhahmolla ei ole mitään tekemistä Vapahtajamme äidin Marian kanssa. Ilmestyskirjassa sanotaan Babylonin tuomiota käsittelevässä jaksossa varsin hätkähdyttävästi ikään kuin porton sanomana: Minä istun kuningattarena, en ole leski enkä tule näkemään surua. (Ilm. 18:7) Aika mielenkiintoista eikö? Ensinnäkin Vapahtajan äiti ei ole ikinä korottanut itseään kuningattareksi, hän otti erityistehtävänsä nöyrästi vastaan ja tuli uskovan esikuvaksi. Apostolien teoissa häntä ei koroteta mihinkään erityisasemaan, itseasiassa hänet mainitaan (tiettävästi) vain kerran. Hän oli varhaisimpia Jeesukseen uskovia ja rukoili muiden mukana. Toiseksi, Jeesuksen kasvatti- isää Joosefia ei mainita Jeesuksen julkisen toiminnan aikana, joten hän on luultavimmin kuollut ja Maria on siis leski. Ja mitä sanoikaan Simeon Marialle: "Sinun sydämesi läpi on miekka käyvä." Maria koki siis poikansa menettämisen surun täydessä tuskallisuudessaan. Tämä babylonin irvikuva taas ei surua tunne. Itse asiassa tämä kuningatarhahmo vaikuttaa Marian vastakohdalta. Kyseessä on vääryyden henkivalta ehdottomasti.

Lähitulevaisuudessa kaksi kirkkoa?

Moni on profetoinut ja voipa tämän asian todeta ilman yliluonnollisia ilmestyksiäkin: Tulee muodostumaan kaksi merkittävää kirkkoa. Toinen on porttojärjestelmä, joka kiistää Kristuksen ainoana tienä Jumalan luokse. Se pyrkii olemaan valtiovaltojen ja kansainvälisen poliittisen, uskonnollisen ja raha-ja talouseliitin mieliksi. Se omaksuu liberaalit ja humanistiset arvot, mutta antaa myös niille haluamaansa ja kaipaamaansa jotka etsivät mystisiä hengellisiä kokemuksia. Se pyrkii harmonisoimaan maailman saman kirjavan sateenvarjon alle ja saattamaan siihen kaikki kielet kansat ja uskonnot. Tätä kaikkea ajetaan vääränlaisen uskonnollisella ekumenialla. Globalisteille uskontojen moniaisuus on tarpeetonta hajanaisuutta. Saarnaaja sanoo: "mitä on ollut, sitä on vastakin". Ei siis uutta auringon alla. Babylonin tornia ollaan jälleen rakentamassa hengellisessä mielessä.  He haluavat yhden maailmanjärjestyksen ja yhden maailmanuskonnon. Ja tätä ollaan ajamassa parhaillaan.

(Minun on pakko mainita eräs jännä yksityiskohta. Euroopan Unioni on näet kulkemassa liittovaltiokehitystä kohti ja moni profetian tutkija on sitä mieltä, että tämä on se muinaisen Rooman alueelle syntyvän petovallan merkittävä elementti. Laitan linkin tämän kappaleen loppuun, jossa on eräs kuva. On aika erikoista huomata, että Starsbourgin parlamenttirakennus on saanut inspiraationsa kuuluisasta babylonin tornia esittävästä maalauksesta.) 

Samalla muodostuu maanalainen ja vahva Jumalan seurakunta. (Klaustrofoobikoille tiedoksi, että maanalainen on kielikuva!)  David Wilkerson on mm. profetoinut, että (Kaikki profetiat on koeteltava!) eri seurakuntien opilliset erimielisyydet saavat vähemmän painoa ahtaiden aikojen keskellä. Tämä ei ole mikään utopia vaan esim. voimme kenttätason kuulumisista huomata, että esim. vainottujen kristittyjen keskuudessa opilliset erimielisyydet ovat vähäisempiä. Tässä maanalaisessa seurakunnassa myös saadaan mahdollisesti tasapainoon sellaiset asiat kuin oikea oppi ja henkilökohtainen uskonelämä ja armolahjat.  Nykyään nämä asiat korostuvat  eri kirkkokunnissa eri tavoilla ja aiheuttaa keskinäisiä ristiriitoja, mikä on Kristuksen ruumiin sisällä todella, todella surullinen asia. Vaino voidaan siis ehdottomasti nähdä Herralta tulevana armona ja kunniana!

Pian tulee aika jolloin uudestisyntyvät uskovat eivät voi enää julkisesti edes länsimaissa kokoontua uusien humaanien lakien pohjalta, ne jotka pitävät edelleen Raamattua erehtymättömänä Jumalan Sanana, jotka tulevat täytäntöön uudessa maailmanjärjestyksessä. Kuinka pian? En tiedä tarkkaan. Maailma on nykyään varsin kummallinen paikka. Ei monikaan olisi uskonut vielä vuosi sitten, missä ollaan nyt menossa. Asiat kiihtyvät kriisien varjolla. Tulevat rajoittavat direktiivit naamioidaan hyvyyden kaapuun, kuten rasismin torjunnan ja seksuaalisen syrjimättömyyden varjolla. Edellämainitut tietenkin ovat itsessään kannatettavia asioita joita kristityn tuleekin edistää, mutta nykyinen liberaali uudelleentulkinta tekee näistä hyvistä asioista antikristillisen maailmanjärjestelmän ajajia. Siksi tulee aikanaan eteen aika jolloin uudestisyntyneen tulee toteuttaa Herran käsky "lähteä pois portosta". Jos kristillinen yhteisö (mikä hyvänsä) alkaa taipumaan tulevaan painostukseen ja alkaa muokkaamaan evankeliumin sanoman perusrakennetta synninstä ja armosta, siitä tulee lähteä pois. Vielä esim. ev. lut. kirkossa voi toimia Jumalan Hengessä toimivia paimenia (ja muidenkin tehtävien ihmisiä),  vaikka välillä onkin välillä ilmennyt ikäviä painostusprosesseja. Itse ymmärrän sydämeni pohjasta niitä, jotka eroavat ev. lut. kirkosta. Mutta ymmärrän myös niitä, jotka haluavat vaikuttaa kirkkonsa parhaaseen. Molemmilla ratkaisun tehneillä on Jumalan antama tehtävä.

Ne edellämainitut asiat, mitä uudelleentulkinta muokkaa, ovat tietenkin itsessään kannatettavia niiden konservatiivisessa merkityksessä. Rasismia on tietenkin torjuttava Jumalan Sanalla.  Seksuaalinen häirintä ja homottelu on syntiä. Toisaalta myös äärioikeistosta on sanouduttava irti. Enemmän hajottavaan kuin rakentavaan oikeistopopulismiin tulee suhtautua kriittisesti ja pyrittävä itse vaikuttamaan, että itsessään potentiaalinen vastavoima liberaalille vyörylle voisi muuttua enemmän Jumalan mielenmukaiseksi. Syyttely ja möykkä ei rakenna. (Tietenkin syyttely ja möykkä on oireita rajoitetusta sananvapaudesta ja puolueellisesta mediasta, mutta silti kristityn tulisi kilvoitella ja pystyä kärsimään vääryyttäkin provosoitumatta). On aivan toinen asia sitten, tuleeko rasismista syyttää Jumalan luomia kauniita rakenteita ja tuleeko seksuaalisen syrjimättömyyden varjolla luopua Raamatun opetuksesta tiettyjen elämäntapojen synnillisyydestä ,jotka eivät kuulu Kristuksen seurakuntaan. Ketään Herran eteen tulevaa ei saa torjua, koska Herran seurakuntaan kuuluminen perustuu armoon, ei tekoihin. Armossa eläminen on kuitenkin Jumalan Sanasta elämistä. Jumalan Sana osoittaa meille oikean ja väärän. Emme voi vaieta oikeasta ja väärästä. Ennemmin tulee totella Jumalaa kuin ihmistä. 

Herra yhdistää ja vaikuttaa voimakkaasti seurakunnassa, jotka joutuvat laittamaan kaiken toivonsa Häneen. Kristus vaikuttaa meissä tahtomisen ja tekemisen. Kun pysymme Hänessä ei voi mikään luotu erottaa meitä Hänestä. Porton ja pedon päivät ovat jo luetut. Ne eksyttävät Jumalan sallimana vain sen aikaa kuin Hän on säätänyt. Tämän maailmanajan viimeisenä päivänä Kristus tulee maan päälle voitokkaana Kuninkaana kaikkien enkelien ja Pyhiensä kanssa ja tuhoaa antikristillisen systeemin ja perustaa valtakuntansa. Kannattaa olla Voittoisan Herran puolella!

Miten tunnistaa valheellinen opetus ja miten toimia?


Miten tunnistaa tämä porton henki tai antikristuksen henki? Tämän kirjoituksen puitteissa otan enää yhden merkittävän pointin esille. Aihe on sikäli laajempi, sillä eksytyksiä on monenlaisia kuten aiemmat väliotsikkoni ja tekstini osoittivat.. Johanneksen hieno määritelmä auttaa kuitenkin alkuun.. "Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristuksen, lihaan tulleeksi, on Jumalasta. Yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta ei ole Jumalasta. Sellainen on Antikristuksen henki, jonka te olette kuulleet olevan tulossa ja joka jo nyt on maailmassa" (1. Joh. 4:2-3) Tämä on selkeä määritelmä. Aina kun luemme jonkun kirjoittavan tai puhuvan Jeesuksesta, on jollain tapaa hyvä koetella hänen kirjoituksensa tai puheensa. Tunnustaako hän Jeesuksen Jumalaksi? Onko Jeesus VAIN hyvä opettaja? Uskooko hän moderniin Raamattukritiikkin,  joka riisuu Kristuksen jumaluuden selittämällä ylösnousemuksen ja neitseestäsyntymisen kulttuuriseksi tulkinnaksi? Julistetaanko Jeesusta ainoana tienä, vai viekö muutkin uskonnot kuitenkin saman Jumalan luo? Suosiiko henkilö vaihtoehtoisia teitä Jumalan luo, kuten ihmisen oman mielenvoiman, joogan tai mindfulnesin kautta? Kohdistetaanko kolmiyhteisen Jumalan lisäksi rukouksia jollekin muullekin? Perustaako julistaja tärkeät pelastuskysymyksiä käsittelevät näkemyksensä enemmän filosofioille ja psykologisille teorioille kuin Raamattuun?

Jos edellisiin kysymyksiin välittyy riveiltä tai rivien väleistä myöntävä vastaus, toimii näin ajatteleva antikristillisen Hengen mukaan. Tiedän, että näin jyrkkä toteamus ei miellytä kaikkia lukijoita, mutta en minä näistä asioista päätä, vaan Jumala. Tämä ei ole tuomitsemista. Tuomitsemisen kielto ei tarkoita, ettemme koettelisi opetusta, erityisesti niiden joita pidetään auktoriteetteina. Heillä on valtava vastuu ihmisten sieluista Jumalan edessä, kaikilla, joilla on laaja kuuluvuusalue, riippumatta siitä onko tämä isoja katsojamääriä saava arvostettu netissä toimiva tubettava saarnaaja tai julkisessa virassa toimiva piispa. "Älä tuomitse", tarkoittaa sitä, että emme tuomitse henkilöä kadotukseen mielessämme emmekä ääneen tai langeta tälle oman käden kautta tuomiota, vaan sen sijaan vähintä mitä voimme tehdä on rukoilla tälle henkilölle mielenmuutosta, jonka saa aikaan Jumala. Meidän on rakastettava heitäkin, jotka ovat eksyksissä. Antikkristilliseenkin henkeen harhautunut elää vielä armon ajassa, ja Hän voi tehdä parannuksen koska vaan, ja Jeesus kutsuu tällaisiakin ihmisiä jättämään petollisen ihmisviisauden ja luottamaan hänen sanaansa. Jeesuksen vastaanotettuaan tällainenkin henkilö saa harhaanjohtamisensa synnit anteeksi! 

Toiseksi tätä henkilöä olisi hyvä myös puhutella lempeästi sävyisässä hengessä ja ojentaa niinkuin veljeä. Veljeyden hengessä siis, ei tuomion! Olenko itse tässä jotenkin mallitapaus, olenhan ev.lut. seurakunnassa vaikuttanut ja myös työskennellyt? En ole. Olen tehnyt vain tuota vähintä, enkä sitäkään tarpeeksi. Muutaman kerran olen ojentanut toivottavasti sävyisässä hengessä. Tämä kirjoitus on minulle yhtä paljon kuin kenelle tahansa muulle. Elämme Herran paluun edeltäviä aikoja. Siksi nyt on huonoin mahdollinen hetki veltostua ja kyynistyä kaiken väärän opetuksen edessä. Nyt on huono hetki miellyttää ihmisiä väärällä tavalla. Sen sijaan nyt on ryhdistäydyttävä toisiemme rakastamisessa sen Jumalan mielenmukaisessa merkityksessä.

Kaiken edellisen valossa täytyy muistaa: Jokainen kristitty on valtavan puutteellinen ja keskeneräinen! Tällä tekstillä ei nousta kenenkään yläpuolelle. Maailmassa on kaksi joukkoa. Syntiset ihmiset ja armahdetut syntiset ihmiset. Armo jää turhaksi, jos torjuu Jeesuksen. Jeesuksen torjujan synnit jäävät sovittamatta ja Hän joutuu maksamaan siitä itse iankaikkisuudessa.

Antikristillinen henki haluaa lakaista synnin maton alle ja marginalisoida sen julistuksesta. Antikristillinen henki näkee että ihminen on itsessään hyvä ja vain olosuhteiden ja rakenteiden uhri, ei itse tekijä. Sen vuoksi se pyrkii tuhoamaan kaiken Jumalan luoman hyvän. Pian, saamme nähdä, että synnistä puhumisesta tehdään ihmisoikeusrikos ja se tulkitaan hengelliseksi väkivallaksi. Jumalasta halutaan tehdä pehmoinen nallekarhu, jolle voi jutella mukavia ja joka siunaa kaiken. Nyt on siis vakavasti palattava Raamattuun, ja jätettävä ihmisviisaus!

Kristinuskon sanoma on suurien syntiemme vuoksi ehdoton: Anteeksianto Jeesuksessa ja iankaikkinen elämä Hänen ja Isän Jumalan kanssa TAI tuomio ilman Jeesusta ja iankaikkinen rangaistus erossa Jumalasta. Pelastut kun: Tunnustat olevasi syntinen ja uskot että Jeesus on kuollut sinun syntiesi vuoksi ja luvannut sinulle ylösnousemuksensa kautta iankaikkisen elämän.. Silloin pelastut ja olet osa Kristuksen morsianta. Pysyt myös Kristuksessa eksytyksen keskellä, kun juurrut Hänen Sanaansa eläen ja hengittäen siinä. Pyhä Henki vaikuttaa tahtomisen ja tekemisen. Rukoile itsellesi kuuliaista sydämen asennetta Herran tahdolle niin vältyt monelta pahalta ja kestät uskossa loppuun saakka.


Herra Jeesus tulee pian. Ole valmis!





Linkit:

Lisää taivaan Kuningattaresta ja uskonnollisesta petoksesta ja täysin suomen kielellä: https://www.kristitynfoorumi.fi/kaikkienkuningatar.htm


Aihetta avaa hyvin myös: https://raamattuajassamme.fi/ilm-1317-kolme-petoa-ja-portto/

Strasbourgh ja babylonin torni: https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.quora.com%2FWhy-does-the-European-Parliament-look-like-the-Tower-of-Babel&psig=AOvVaw2Wfm8_SdyBK6p-VPiGEb4m&ust=1610397447485000&source=images&cd=vfe&ved=0CAIQjRxqFwoTCNDOi5ycku4CFQAAAAAdAAAAABAD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Karismaattinen saarnamies myöntää olleensa väärässä

  Nostan hattua Leo Mellerille! Harva kristitty saarnamies erityisesti karismaattisissa piireissä myöntää olleensa väärässä tai opettaneensa...